Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@09:18:03 GMT

جهان مطلوب سعدی، نگهبانی از خلق و ترس از خدا است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۸۴۹۱

جهان مطلوب سعدی، نگهبانی از خلق و ترس از خدا است

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی گفت: سعدی یکی از شاهکارهای آفرینش و هدیه پروردگار دانا به این سرزمین است و تقدیر بوده که زبان فارسی به دست او رشد کند و آماده بیان لطیف ترین احساس ها و عواطف انسانی شود.

زهرا رسول زاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: سعدی در آغاز سده هفتم هجری به دنیا آمد، نزدیک به ۹۰ سال زندگی کرد و جهانی از ادب و هنر به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف او راهنمایی و خدمت به انسان ها مخصوصا کسانی بود که در اجتماع او زندگی می‌کردند و زبان او را می‌فهمیدند.

وی افزود:  آنچه در درون سعدی می‌گذشت به وسیله معانی کلمه ها بیان می شد و با قلم توانای خود سودمندترین مباحث اجتماعی را تصویر کرده است. مرز معانی را که سعدی بیان کرده، فرهنگ های معتبر و آثار ادبی که تا آن زمان به وجود آمده بود را تعیین می کند. زبان نظم و نثر سعدی ،روان و دلنشین است و فلسفه‌ روشن و یکنواخت و جاودانگی هنرش در زبان فارسی بی مانند است.

رییس انجمن ادبی بانوان کاشان، تصریح کرد: سعدی، هیچ گاه به خود نمی پردازد و همه جا روی سخنش با مردم است، همیشه در اندیشه دیگران مخصوصاً بینوایان به سر می برد و غم آنان را می خورد و این مطلب از تمام نوشته‌های او پیداست.

شاعر مجموعه پشت پرچین‌ها گفت: سحر بیان و معجزه قلم سعدی چنان بلند و زیباست است که توصیف آن قلم از عهده صاحبان قلم برنمی آید و شرح تأثیر وجود و حکومت هفتصد ساله او بر نظم و نثر فارسی زبانی مثل زبان خود سعدی را لازم دارد که این امری محال است.

رسول زاده تاکید کرد: سعدی در انواع سخن، دستی داشته و در بعضی از آنها پیش از خود و پس از خود بالاتری نداشته است، او تنها کسی است که در شاعری و نویسندگی شهرتی برابر دارد و سخن سرایی سعدی چه از جهت معنا و مفهوم و چه از حیث کلمه و ترکیب دارای سبک خاص و مشخصی است که با سبک شاعران قرن های دیگر متفاوت است.

وی تصریح کرد: انواع شعرها مانند مثنوی، قصیده، ترکیب بند، ترجیع بند، ملمع، غزل، قطعه و رباعی از سعدی مانده است و چیزی که به طور قطع در مورد آنها می توان گفت این است که سبک او در همه این انواع صریح و روشن و در بعضی از این انواع در نهایت ظرافت و شیرینی است.

این پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی، تاکید کرد: بسیاری از غزلیات و اغلب قطعات او از جهت لفظ و معنا عالی‌ترین نوع شعر است که از او باقی مانده است و با مجموع این آثار توانسته است شکل نظم و نثر فارسی را تغییر دهد و تامل در مظاهر صنع و نعمت‌های خدا انسان را به سپاسگزاری برمی‌انگیزد و طاعت شکری که کار زبان نیست.

وی تصریح کرد: سعدی مدینه فاضله ای را که خود جستجو می کند در بوستان تصویر کرده است. در این کتاب پر مغز از دنیای واقعی که آکنده از زشتی و زیبایی، تاریکی و روشنی و بیشتر اسیر تباهی و شقاوت است کمتر چیزی می بینی، جهان بوستان همه نیکی است و پاکی، دادگری و انسانیت، یعنی عالم چنان که باید باشد.

رسول زاده گفت: هرگاه از تیرگی‌ها و دردهای این جهان آزرده خاطر می شویم، گشتی در بوستان سعدی لطفی دیگر دارد. سعدی در تصویر این مدینه فاضله از تجربه ها، سرگذشت ها و روایات گذشتگان یاد می کند، هیچ موضوعی نیست که فکر روشن و تیزبین سعدی را به تامّل و فکر برنیانگیزد.

شاعر مجموعه قبله نماها خسته اند، افزود: پایه جهان مطلوب سعدی، عدالت و دادگستری و به تعبیر خودش، نگهبانی از خلق و ترس از خدا و مهمترین و نخستین باب کتاب بوستان خود را به این موضوع اختصاص داده است. 

مدیر انجمن ادبی بانوان کاشان، تصریح کرد: سراسرِ جهان سعدی از فروغِ انسانیت، ایثار و جوانمردی، نورانی و دلگشاست و در این جهان افرادی هستند که توانسته اند بر خودخواهی خویش فائق آیند و به مسائلی برتر از خود و سود خود بیندیشند. در جهان سعدی، انسان‌ها با یکدیگر همدلی می ورزند و عالم او جهان انسانیت و تسامح است به معنای تمام کلمه بدون آنکه این مفهوم در مرز نژاد یا دین و آیین، محسوب شود.

رسول زاده گفت: اوج انسانیت سعدی در این محبت و شفقت شامل همه چیز است. خدای سعدی، دوستی مهربان است. صمیمی و غمخوار و تکیه گاه بندگان و بسیار دوست داشتنی است و سعدی در برابر چنین خدایی اخلاص و سوز دارد و گرنه عبادتِ ریایی و خود را در چشم مردم آراستن، مانند روزه داشتن طفلی است که در نهان غذا می خورد و دلخوش بود که پدر و دیگران او را روزه دار می پندارند.

اول اردیبهشت به نام شاعر شهیر ایرانی، سعدی نامگذاری شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز سعدی رسول زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۸۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابومرزوق: نتانیاهو تنها مخالف توافق آتش‌بس در غزه است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، «موسی ابومرزوق» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس تاکید کرد که هممه کشورهای دنیا حتی اسرائیلی‌ها با توافق آتش‌بس در غزه موافق هستند و تنها مخالف این توافق نتانیاهو است.

وی تصریح کرد که اگر نتانیاهو قصد حفظ جان اسرای اسرائیلی را دارد، باید طرح پیشنهادی مصر و قطر برای آتش‌بس را بپذیرد.

ابومرزوق گفت که ما با جدیت و مسئولیت‌پذیری وارد مذاکره شدیم و تا همین‌جا هم نرمش و انعطاف زیادی نشان دادیم.

وی تصریح کرد که در رابطه با تعداد اسرایی هم که قرار است مبادله شوند، نرمش زیادی نشان دادیم.

کد خبر 6099484 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • دادستان کل کشور: بدحجابی سطح بندی شود
  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • امروز با سعدی: که حال غرقه در دریا نداند خفته بر ساحل
  • «خدای جنگ» حسین دارابی مجوز ساخت گرفت
  • ابومرزوق: نتانیاهو تنها مخالف توافق آتش‌بس در غزه است
  • تغییر جدید در خط ۴۷ اتوبوسرانی اصفهان
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس